Sistina Oftalmologija Svjetlost Klinika
Sistina Oftalmologija

Новости

Симпозиумот „Новитети во офталмологијата“ одржан и во Хрватска

На 01 декември 2017 год., во палатата на Хрватската академија за науки и уметност, во Загреб беше одржан меѓународниот симпозиум „Новитети во офталмологијата“ на кој учествуваа д-р Златко Арнаудовски, д-р Билјана Костовска и д-р Мирјана Саздовска. Домаќин на симпозиумот е нашиот партнер, спец. очна клиника „Свјетлост“ во соработка со Одделот за медицински науки на ХАНУ.

Повеќе...

300 гости на регионалниот II симпозиум „Новитети во офталмологија“ на „Систина Офталмологија“ и „Свјетлост“

И оваа година, „Систина Офталмологија“ во соработка со универзитетската клиника „Свјетлост“, Загреб, го организираше II-от симпозиум „Новитети во офталмологија“, кој беше одобрен од Лекарска комора на Македонија. Симпозиумот се одржа во конференциските простории на хотел „Мериот“ во Скопје, на 04-ти Ноември.

Повеќе...

[04.11.2017] „Систина Офталмологија“ го организира II-иот симпозиум „Новитети во офталмологијата“ во Скопје

На 04.11.2017 (сабота) очната клиника Систина Офталмологија, под покровителство на „Свјетлост“, Загреб го организира II-от симпозиум „Новитети во офталмологијата“, акредитиран од Лекарската комора на Македонија.

Повеќе...

Наши претставници на најголемиот европски конгрес за катаракна и рефрактивна хирургија

Д-р Златко Арнаудовски и д-р Билјана Костовска беа дел од 35-тиот по ред, Европски конгрес за катаракна и рефрактивна хирургија, кој се одржа од 7-ми до 11-ти октомври во центарот на Лисабон, Португалија.

На него беа присутни над 10.000 офталмолози, меѓу кои и еминентни професори од целиот свет.

Повеќе...