Sistina Oftalmologija Svjetlost Klinika
Sistina Oftalmologija
Специјалист по офталмологија
 • Медицински факултет, Скопје (1986)
 • Вработен на Клиниката за очни болести, Скопје (1988)
 • Асистент по предметот офталмологија на Медицинскиот факултет, Скопје (1991)
 • Специјализација по офталмологија (1994)
 • Стручно усовршување за хируршко решавање на заболувања на солзниот апарат и дакриоцисториностомија, Белград
 • Воведување на методот на дакриоцисториностомија на Клиниката за очни болести, Скопје (1995)
 • Стручно усовршување за хирургија на катаракт со метод на факоемулзификација (2003) Љубљана, ехографија Загреб
 • Меѓународен сертификат за самостојно изведување операција на катаракт со метод на факоемулзификација и воведување на методот на Клиниката за очни болести, Скопје (2004)
 • Курс за ултразвучна дијагностика (2005)
 • Генерален секретар на Здружението на офталмолозите на Македонија (2002-2007)
 • Член на Европската асоцијација на хирурзи за катаракт
 • Член на Асоцијацијата на хирурзи за катаракт на Хрватска и Србија
 • Стручни престои на клиниките за очни болести во Белград, Љубљана, Милано, Будимпешта, Софија, Лисабон, Барселона, Варна, Венеција, Загреб и др.
 • Активен учесник и коавтор на повеќе од 50 научни труда, презентирани во земјата и во странство.
 • Стручна редакција на книгите „Основи на Офталмологија“ од Д-р Синтија А. Бредфорд и „Клинички постапки при очен преглед“ од Ненси Б. Карлсон и Даниел Курт.
 • Работно искуство - шеф на кабинетот за болести на предниот сегмент на окото и кератопластика (1998), шеф на операциониот блок на Клиниката за очни болести (2007), директор на Клиниката за очни болести, Скопје (2009), Систина Офталмологија (2010-)
 • Област од посебен интерес - хирургија на катаракт, факоемулзификација, солзни канали и пластика на капаци.
Контакт: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Зошто Систина Офталмологија?

 • Искусен и професионален хируршки тим
 • Висока лекарска етика и доверба - вашиот доктор хирург секогаш е тука и достапен за вашите прашања и проблеми
 • Материјали и импланти со врвен квалитет и доживотна гаранција
 • Брзи и сигурни интервенции и уште побрзо заздравување
 • Оптика со широк избор на терапевтски и козметички помагала
 • Професионална соработка со очните центри во Љубљана, Софија, Истанбул и во Белград
 • Соработка со ФЗОМ за граѓаните на РМ